Even voorstellen

EELSK bestaat uit zo'n 50 enthousiaste vertolkers van Nederlandse levensliederen en smartlappen. EELSK heeft geen grote muzikale ambities, geen bijzondere artistieke pretenties, geen Boodschap, maar wel altijd heel veel plezier! EELSK staat onder muzikale leiding van Roelf Postma. Rob Haverkort is onze pianist

  

EELSK zingt oude en nieuwere smartlappen en levensliederen. Van tranentrekkers tot 'het betere lied', soms met goede afloop, vaker droevig, maar altijd over zaken die ons allen raken. Of, om met Gert Timmerman te spreken: "Wij zijn vaak uitgemaakt voor 'smartlap'-vertolkers. Dat kan me boos maken. Want aan het woord smartlap kleeft een negatieve betekenis: gedweil met goedkoop sentiment. Die kwalificatie vind ik arrogant. Ik weet heel zeker dat ieders leven - of het nu om een eerlijke havenarbeider of een gewiekste zakenman gaat - beheerst wordt door dezelfde verlangens, idealen, pijnen en teleurstellingen. Dáár gaat het levenslied over."Bij EELSK is de smartlap geen vlucht uit het tegenvallende bestaan na de midlifecrisis. Nee, Eelskers menen wat ze zingen! En dat weet ons publiek te waarderen. EELSK treedt op waar we mensen met onze levensliederen en smartlappen een plezier doen. In verzorgingshuizen, en ziekenhuizen dus. Maar ook bij evenementen en feesten.

Concert Eelsk en Zingen&Zo

Op zaterdag 30 maart kunt u erbij zijn! Een klinkend koren-koppel van Eelsk en Zingen & Zo. Een vrolijke avond met een zeer afwisselend programma, van 20.00 tot 22.00 uur in de Helperkerk, Coendersweg 58, Groningen. Entree € 8,-. Kaarten bij de koorleden of aan de zaal.

Eelsk heeft plek voor bassen en tenoren

Aan het begin van het nieuwe zangseizoen heeft Eelsk ruimte voor enkele bassen en tenoren. Belangstelling? Maak dan een afspraak met Harmanna Huisjes ( 06-53366866) om een keer vrijblijvend de repetitie te komen bezoeken.

Dames helaas
Er is voorlopig geen plek voor nieuw alten of sopranen. Voor deze stemgroepen hebben we al een wachtlijst.

Ons repertoire

Elk jaar, aan het begin van het nieuwe zangseizoen, stelt onze gewaardeerde repertoirecommissie in overleg met de dirgent een acftuele zanglijst samen. Een gevarieerde mix can oude en nieuwe levensliederen en smartlappen en het betere lied. Wat zingen we momenteel?
Als het golft
Avond
Baat bij muziek
Broekie van Jantje
Bruidsklokken
Café biljart
Afscheid van een moeder
Dat afgezaagde zinnetje
Een meisje huilt
En altijd komen er schepen
Groningen
Grunnens Laid
Katinka
Kleine jongen
Kleine zwakke vrouw
Laand woar ik bin geboren
Laat me
Laiverd kom weer bie mie
Mag ik dan bij jou
Medley over het weer
Onder de bomen van het plein
Op een mooie pinksterdag
Patsy
Scheiden doet lijden
Snoertje met bloedrode kralen
Soerabaja
Sofietje
Spring maar achterop
t Het nog nooit zo donker west
Teddybeer
Termunterziel
Twee nummerplaten
Valse zeeman
de Vondeling
Vragende kinderogen
Vuile huichelaar
Waarom?
Wanneer de rozen weer in bloei staan
Zij gelooft in mij
Zaterdag 30 maart.
Duo-concert Eelsk en Zingen&Zo.
20.00 uur, Helperkerk, Coendersweg, Groningen. Zie bericht hiernaast.


Elke woensdagmiddag voorafgaand aan de repetitie
Gezellig en smakelijk eten in het Poortershoes
Klik hier voor het menu.


Word vriend van Eelsk


Vrienden van Eelsk hebben een streepje voor. Ze krijgen als eerste bericht over al onze activiteiten waar ze bij mogen zijn. Vul hieronder je email-adres in, en mis niks meer van je favoriete koor! En nog mooier: deze geweldige service is helemaal gratis.

Ja, ik word ook vriend van Eelsk.
Naam:
Woonplaats:
Email:
Goed ingevuld?