Even voorstellen

EELSK bestaat uit zo'n 50 enthousiaste vertolkers van Nederlandse levensliederen en smartlappen. EELSK heeft geen grote muzikale ambities, geen bijzondere artistieke pretenties, geen Boodschap, maar wel altijd heel veel plezier! EELSK staat onder muzikale leiding van Roelf Postma. Rob Haverkort is onze pianist

  

EELSK zingt oude en nieuwere smartlappen en levensliederen. Van tranentrekkers tot 'het betere lied', soms met goede afloop, vaker droevig, maar altijd over zaken die ons allen raken. Of, om met Gert Timmerman te spreken: "Wij zijn vaak uitgemaakt voor 'smartlap'-vertolkers. Dat kan me boos maken. Want aan het woord smartlap kleeft een negatieve betekenis: gedweil met goedkoop sentiment. Die kwalificatie vind ik arrogant. Ik weet heel zeker dat ieders leven - of het nu om een eerlijke havenarbeider of een gewiekste zakenman gaat - beheerst wordt door dezelfde verlangens, idealen, pijnen en teleurstellingen. Daar gaat het levenslied over."Bij EELSK is de smartlap geen vlucht uit het tegenvallende bestaan na de midlifecrisis. Nee, Eelskers menen wat ze zingen! En dat weet ons publiek te waarderen. EELSK treedt op waar we mensen met onze levensliederen en smartlappen een plezier doen. In verzorgingshuizen, en ziekenhuizen dus. Maar ook bij evenementen en feesten.

Eindelijk is het weer zover! Eelsk treedt weer op voor alle trouwe en nieuwe fans! Op 14 mei en op 18 juni brengen we een 'Ode aan Groningen' met een verrassend programma over Groningen en andere emotionele ankerplaatstsen in een onrustige en verwarrende wereld! Dit bijzondere concert mag u ook beschouwen als de uitgestelde viering van ons 25-jarig-jubileum, die door Corona wreed werd verstoord. Maar nu kunnen we weer. We rekenen op volle zalen. Dus wees er tijdig bij en bestel snel uw kaarten via de mail (zie hiernaast; betalen kan aan de zaal).

Flyer
Klik op het plaatje en de flyer verschijnt groot in een nieuw venster.

Eelsk in De Dilgt in Haren

Op 8 maart traden we weer op voor ons trouwe publiek in De Dilgt (foto hierboven). Met het vroliljke lied over Sofietje brachten we de stemming erin (filmpje hieronder). Helaas stopt de opname voortijdig; het laatste woord moet u zelf zingen: lentesymfonie!


Ruimte voor nieuwe leden

Eelsk heeft ruimte voor nieuwe leden. Vooral onze bassen zien uit naar versterking. Koorervaring is bij Eelsk niet vereist; iedereen zingt mee. Wel rekenen we erop dat je trouw de repetities bezoekt en erbij bent als we optreden; dat is zo'n vijf keer per jaar. We repeteren op woensdagavond in De Schakel in Oosterhoogebrug. Belangstelling? Bel met Hamanna Huisjes en spreek af wanneer je een keer vrijblijvend een repetitie komt bijwonen. 06 5336 6866


25 jaar Eelsk

In oktober 2019 was er weer eens ouderwetsch gezellig Eelsk-cafe; dit keer in het Der Aa-theater.

Zondag 14 mei 2023
Ode aan Groningen (I); Stad

Zondag 18 juni 2023
Ode aan Groningen (II), Niehove

Alle info op de flyer hiernaast

Ja, daar wil ik bij zijn!
Kaarten bestellen

Vermeld in uw mail duidelijk of u kaartjes voor Groningen (14 mei) of Niehove (18 juni) wenst en hoeveel. Graag ook uw telefoonnummer, voor het geval dat. Contant betalen kan aan de zaal.

Werkt de link niet? Kopieer dan dit mailadres zelf in uw mailprogramma: gerkoenen@hotmail.com

Bellen kan ook:
Ger Koenen: 06 3128 0944